Instagram

pondělí 26. ledna 2015

Někdy asi i rodiče potřebují dovolenou...

Myslím si.
A nebo spíš - řekla bych?
Podle všeho dění okolo usuzuji, že i rodiče by někdy potřebovali dovolenou, aby si v hlavě všechno srovnali. Nebo alespoň něco.

Abych to nějak upřesnila, kam tímhle článkem mířím - pubertální období vzdoru už mě nějak přešlo a nejedná se mi o to, vylít si tu zlost, nebo tak něco. Spíš mi jde o to, nějak si srovnat v hlavě, co se kolem děje a možná, že když to uvidím napsané, tak to třeba pochopím, protože je to celé úplně absurdní.

Vždycky si říkám, že až budu mít děti, budu se k nim ke všem chovat stejně. Měla bych se ke všem chovat stejně přeci, ne?
Jenže je pravda, že znám někoho, kdo to tak nemá. A je to až nepochopitelné, jak obrovské rozdíly mezi dětmi v takové rodině panují. Nemyslím si, že je správné, aby starší sourozenec - a mimochodem plnoletý - měl mnohem, mnohem pevnější režim,  než jeho mladší a i nezletilí sourozenci. Zdá se mi to až neuvěřitelně zvláštní, že v osmnácti letech prostě nemůžeš být v pátek večer do jedné do rána mimo domov, zatímco když je ti patnáct, tak můžeš spát, kde chceš a nevadí to. Když je ti osmnáct, tak si nemůžeš říct, že jsi doopravdy nemocný a proto chceš omluvenku do tělocviku. Ale je v pohodě, když v šestnácti nejdeš týden do školy, abys nepropásl rande.  V momentě, kdy můžeš pít legálně alkohol, znamená to, že tvé vysvědčení bude vynikající a né, že né. Prostě musí, nebo bude sekec mazec! Jakožto mladší nějaká ta čtverka přeci nevadí, to se ztratí... ?!? Svět se zbláznil, nebo jsou tu hodnoty nastaveny úplně opačně...ne? A pokud ti něco vadí, odstěhuj se.

Z pohledu čtenáře to nemusí znít tak dramaticky, ale můžu kohokoliv ubezpečit, že to dramatické opravdu je. A nic z toho není ani vymyšlené, ani přitažené za vlasy. A pro mě opravdu nepochopitelné. Copak to ti lidé nevidí? Asi by jen potřebovali na chvíli vypnout...

 


Žádné komentáře:

Okomentovat